lördag 6 augusti 2011

Pajamas in Shanghai

Två patienter från Huasan Hospital,Shanghai. De är klädda i randiga pyjamas med sjukhusets logga tryckt i rött. Bra att veta vart de hör hemma i fall att de skulle förirra sig alltför långt bort från sjukhuset.

Hej Gó vänner, pga av lite semester kommer här en blogg i repis från vår tid i Shanghai.
Det stundar hårda bud för våra pyjamasledig kineser. Från högre ort förespråkas nu pyjamasförbud Inför World Expo 2010. Nu anses det helt plötsligt lite ’skämmigt’ att folk går ute på stan i pyjamas. Det är annars vanligt förekommande att kineser som är lediga från jobbet eller bara ska ut på ’wet market’ för lite inköp av mat och grönsaker går ut, i just det; pyjamas.
Pyjamas i fleece på vintern värmer gott.
Det är bomullspyjamasar och nattlinnen under den varma årstiden. Och till hösten blir det rutig och randig flanell alt. med tryckta seriefigurer. Nalle Puh är poppis. Under vintermånaderna är det vadderade tjocka pyjamasar som gäller, även de glatt mönstrade med sago- och seriefigurer. Dessa pyjamasar bärs gärna ovanpå de vanlig kläderna. Pyjamasen matchas självklart med tofflor av olika slag. Rutiga och randiga, men även här är det vanligt förekommande med söta sagofigurer som kaniner, nallar och Hallo Kitty på toffelns ovansida.
Personligen så tycker jag att detta förbud är katastrofalt fel. Varför inte bjuda turister och mässbesökare på denna fantastiska upplevelse vid sidan av Expoupplevelsen. Var annars i hela världen kan man se något liknande.

Pia / En globetrotters pyjamasklagan.

Inga kommentarer: